Naturlig immunitet

Naturlig immunitet & orsaker till att vi blir sjuka

Visste du att stress av olika slag skapar sjukdom och diverse symptom, m a o försvagar vårt naturligt medfödda immunförsvar?

Så vilka är de kanske du undrar?

Låt oss ta en närmare titt…

Den amerikanska läkaren och forskaren, Dr. Bryan Ardis MD, har under de senaste 20 åren framförallt identifierat några faktorer som stressar vår kropp.

  • Matintolerens eller matallergi.
  • Infektioner som t ex bakterier, virus, svamp och parasiter.
  • Skadliga kemikalier t ex; i syntetiska mediciner, i mat (pesticiderglyfosat – GMO), miljögifter i luft och vatten (inklusive hygienartiklar, rengöringsmedel, möbler o kläder etc).
  • Tungmetallsförgiftning framkallat av kvicksilver, aluminium, bly, arsenik och kadmium m m. Det finns en uppsjö av metaller i vår moderna miljö som kan samlas i vår kropp och sedan skapa reaktioner i kroppen i form av diverse symptom eller s k ”sjukdomar”.
  • Känslomässig stress som har en mycket stor inverkan på sinnet genom organen, s k ”psykosomatisk” stress (mer om det i ett kommande inlägg).
  • Känslomässiga trauman som lagras i hjärnan och på olika platser i kroppen.
  • Fel inställning av ryggraden kan skapa tryck på nerver som i sin tur styr funktionen av våra organ.
  • Brist på specifika vitaminer och mineraler.
  • Artificiell strålning (t ex TV, mobil, elektricitet)

Men om vi istället tänker oss att alla dessa orsaker till stress beror på att de här faktorerna faktiskt inte är i harmoni med vår kropp, så kan man se sjukdomar som en kommunikation från kroppen, som genom diverse symptom försöker återställa sin balans.

Ta ett exempel som febersymptom, där kroppen höjer temperaturen i kroppen för att skapa en så ogästvänlig miljö för virus och skadliga bakterier som möjligt (de gillar inte högre temperaturer), så att det inte längre är en miljö där de trivs och kan föröka sig. Den kluriga och intelligenta kroppen har även fler försvarssystem den kan sätta in, t ex vita blodkroppar, T-celler, antikroppar etc. Det är en naturlig reaktion från vårt medfödda – inneboende immunförsvar!

En kropp med ett naturligt fungerande immunsystem har en högre frekvens som skapar hälsa och harmoni i kroppen. Men vad händer när den utsätts för stress t ex en lägre disharmonisk frekvens (ex se listan ovan) eller något som den inte utsatts för tidigare?

Jo, frekvensen sjunker (tillfälligt), som då skapar kommunikationsproblem för de många systemen i vår komplexa kropp, med följden att de inte kan fungera normalt.  Alltså en störning av flöde. Det är nu vi upplever symptom som är obekväma eller smärtsamma,

som gör oss uppmärksamma på att kroppen jobbar på att återfå sin balans. Den anpassar sig helt enkelt till nya faktorer som den inte utsatts för förut och det tar lite tid för kroppen att lista ut hur den bäst kan göra det.

När vi använder syntetiska preparat (t ex konventionella mediciner), döljer vi egentligen bara tillfälligt symptomen som skapats av obalansen. Nu uppstår ytterligare symptom som skadar mer än de läker, särskilt om de tas under en längre tid. Vi har försökt manipulera naturen och trott att vi är smartare än den intelligens som skapat allt i denna verklighet!… Det är ett faktum att vårt immunförsvar skapas inifrån – en universell princip!

Men vi kan också medvetet hjälpa kroppen att återfå sin balans…

Genom att stödja kroppen med sunda livsstilval t ex naturligt ren föda och vatten, balanserad rörelse och träning (som passar din kropp utan att skapa onödig stress), kontroll av negativa tankar, avslappning – meditation, frigörande andning, kosttillskott av hög kvalité m m. Allt som hjälper kroppen att återfå en högre frekvens!

Vår kropp är ju en del av naturen – en del av vår planets system, som naturligt håller en harmoniskt hög frekvens. Vi känner oss ofta bättre efter en vistelse i skog och mark, speciellt om den lämnats orörd eller nära vatten. Man kan då fråga sig varför människan har skapat så många livsfientliga system och produkter som inte stödjer livet? Men det är en diskussion vi får ta en annan gång…

Men vi är nu inne i ett paradigmskifte där fler och fler metoder återupptäcks eller har nyskapats, för att återställa balans på kroppens egna, naturliga villkor. En renässans av helande på många olika plan – fysiskt och själsligt!  Idag finns tillgång till många nya (likväl som gamla!) verktyg som inte bara hjälper till att återskapa balans, men också att rensa bort sånt som inte hör hemma i vår kropp (avgiftning – 2 delar).

Många ”alternativa” läkare och terapeuter, ser nu fantastiska resultat och framsteg i helande, genom användandet av metoder och tekniker som stärker kroppens egna system och återskapar harmoni! När kroppen kommer i balans är den starkare och mer robust än alla konventionella uppfinningar tillsammans!

Läs gärna blogginlägget om immunförsvaret och lär dig mer om hur du kan stärka och underhålla det mirakel som naturen gett dig!

En av de kraftfulla verktyg som vi nu har fått tillgång till är just Kvantum Biofeedback, en form av frekvensmedicin eller energimedicin (kärt barn har många namn!). Nu inser alltfler att vår verklighet faktiskt är uppbyggd av frekvenser eller vibrationer av varierande grad, så även vår kropp. Frekvenser som är i obalans reflekterar ett stopp på flöde (kommunikationsavbrott kan man säga) av vital livsenergi/elektromagnetisk energi (även kallad Qi) i vår subtila energikropp. Denna mer subtila energi (t ex auranchakran och meridianer) ligger till grund för den 3D-version av kroppen som vi kan uppfatta med våra 5 sinnen. Blir det störningar här reflekteras det som obalanser och ohälsa i kroppen.

Frekvensmedicin är terapier som elektromagnetiskt skannar och sänder balanserande frekvenser (homeopatisk- och naturmedicin/vitaminer/örter och mycket mer) för ökad hälsa och välmående till en individ.

Biofeedback terapi eller frekvensmedicinsk balansering skiljer sig från läkemedel och näringsämnen genom att dessa arbetar med biokemi, medan biofeedback arbetar med biofysik och subtila elektromagnetiska frekvenser.

Många av oss kanske minns från lektionerna i skolan att allt består av elektroner. Atomer innehåller en kärna, protoner, neutroner och elektroner. Mängden utrymme i en atom är betydligt större än mängden solida ämnen i en atom, men på grund av att protonerna, neutronerna och elektronerna rör sig i så snabb takt, så uppfattar våra sinnen saker (inklusive människor och djur) som solida trots att det är mer tomt utrymme än fast materia. Eftersom partiklarna i atomen rör sig så snabbt skapar de en vibration och den vibrationen skapar en energifrekvens (elektromagnetiskt fält).

Kvantum Biofeedback enheten upptäcker helt enkelt stressfaktorer (blockeringar i energiflödet) i individens eller djurets energifrekvens och levererar tillbaka en balanserande och neutraliserande frekvens till kroppens undermedvetna. Biofeedback-instrumentet behandlar alltså inte ”sjukdom” utan påminner – instruerar kroppen om dess inneboende balans så att den lättare kan anpassa sig till nya frekvenser och utmaningar.
Lite som att stämma ett instrument ungefär…

Vill du prova på att hjälpa din kropp till strålande, robust hälsa (vår medfödda rätt!) så kontakta mig för en balansering, antingen på plats eller på distans.

Jag erbjuder en 30 minuters fri konsultation om du har frågor eller funderingar!

Anmäl dig här!

Varmt välkommen!

Annika

Levohela

Frekvens-Biofeedback terapeut

Referenser och inspiration:

Dr Bruce Ardis MD

Dr Henry Ealy MD

Margret Margretardottir Biofeedback specialist och lärare OX World

Se också de länkar som finns i texten genom att klicka på dem.

Dela gärna inlägget