Groddar – Mirakel – Supermaten!

Skulle du vilja spara in på dina matkostnader och på samma gång öka din hälsa, vitalitet och ha tillgång till färsk, näringstät, lättsmält och liv-givande mat som du enkelt kan odla inomhus året runt? 

Låter intressant?…

Då ska du absolut kolla upp groddar och mikrogrönt!
Frön är små mirakelpaket skapat av vår vackra planet, som naturligt innehåller allt som en planta kan behöva för att växa. Men när vi tillsätter vatten sker dessutom en enorm omvandlingsprocess som gör att de vitaminer, mineraler, enzymer, fytonäring och aminosider (proteiner) som legat och väntat på tillfället att få börja växa, fullkomligt exploderar och förökas många gånger om! Ett sant mirakel! Innehållet av livsviktiga enzymer är t ex upp till 100 gånger mer än i mogna, råa grönsaker och vissa B-vitaminer ökar 1200% under groddningen.

Groddar har ökat i populäritet när fler och fler människor inser deras värde och idag kan man i de flesta matbutiker också köpa färdiga groddar. Men hemma-odlade är bäst om du bara lär dig att grodda på rätt sätt vilket är ”lätt som plätt”!

Så varför groddar? 

Näring.
Packad med näring är groddar den mest näringsrika, levande maten på vår planet. De har en hög frekvens, vibration och  livsenergi som de generöst ger till oss när vi äter dem.

Ekonomi.
Groddar ökar sin vikt och volym 3-20 gånger. Så du får mycket näring för pengarna!.

Ekologiskt.
Inga syntetiska kemikalier, pesticider, herbasider eller GMOs etc. Se bara till att du köper ekologiska frön av högsta kvalitet från förtrogna källor.

Färskhet.
Du kan äta dina groddar direkt så fort de är färdig-groddade på toppen av deras högsta näringstäthet och smak.

Variation.
Vi har tusentals olika ätbara plantor som vi kan grodda. Varje planta innehåller lite olika näringsämnen och mineraler, så genom att äta olika groddar kan man få en balanserad näringsprofil.

Prep-mat.
En utmärkt ”prep-mat” som håller under lång tid förvarad på rätt sätt, mörkt och svalt och tar inte mycket plats.

Så är du redo att börja grodda själv?

Klicka på den här länken så öppnas en .pdf som du också kan ladda ner om du vill. Den innehåller grundinstruktioner till hur du snabbt kan komma igång med din egen grodd-trädgård hemma!

Trevligt groddande och smaklig måltid!

Inspirationskällor:
Growing your own living food – Brian Hetrich

The Sprouting book  – Ann Wigmore (groddnings-pionjär)

Dela gärna inlägget