Avgiftning – ett nödvändigt livsstilsval! Del 2

I den här delen har jag samlat olika tips på hur vi kan hjälpa den inneboende avgiftningsprocessen i kroppen. Det här ämnet är mycket omfattande och här kommer jag bara kunna ta upp saker så att du kan komma igång, för allt vi gör är bättre än ingenting. Generellt rekommenderas att göra en djupare rening 2 gånger om året, men att välja en livsstil som understödjer en daglig avgiftning är idag en nödvändighet. Här följer några grundläggande aspekter…

Motivation – Attityd
Motivationen är viktig. Det kan hända att man har ett omedvetet motstånd till avgiftning och helande p g a gamla överlevnads program som ligger i det undermedvetna. Så ofta är det inte förrän vi upplever obehag eller symptom i form av en ”sjukdom”, som vi blir tillräckligt motiverade till att göra en förändring. Detta är allmänt bra att vara medveten om, för vi kan spoliera vårt eget läkande. När det gäller avgiftning så är det vanligt att man erfar utrensningssymtom när toxiner börjar lösgöras i kroppen. Därför är det också viktigt att inte göra reningen för intensiv, speciellt om man aldrig tidigare har gjort en rening. Har man gjort en lättare, regelbunden avgiftning till en daglig vana, kommer en mer djupgående reningskur inte skapa så kännbara symptom.

Avstressning
En ovärderlig vana att inkludera i sin vardag är att göra regelbunden avstressning och/eller någon form av meditation. När vi slappnar av på djupet, minskar stress (ligger bakom 80% av alla ”sjukdomar”) och en synkronisering uppstår med hjärtat (s k ”koherens”) som ökar harmonin och balansen i hela kroppen. Detta kan underlätta att rensa ut negativa känslor och attityder, mentalt och spirituellt. Träning ger färdighet och här kan också biofeedback vara till assistans, då balanseringen hjälper kroppen att slappna av och också hjälpa att omprogrammera djupt liggande blockeringar fysiskt, mentalt, känslomässigt och spirituellt.

Vatten
Att inta tillräckligt med renat & gärna väteberikat vatten, är enormt viktigt för att reningen ska bli effektiv. Generellt rekommenderas ca 2 liter (8 normalglas/2,5 dl) per dag, men ett annat sätt att beräkna hur mycket vatten du bör dricka, är att ta din kroppsvikt x 0,03, så får du en den mängd vatten som är bäst för just din kropp. Drick mellan måltiderna och ½ timme innan ett mål och 2 timmar efteråt. För lite vatten skadar både njurar och lever (de 2 viktigaste utrensningsorganen) som behöver vatten för sin funktion.
Med hjälp av Biofeedback instrumentet kan vi dessutom lägga in speciellt utvalda frekvenser i vattnet som kan underlätta och förstärka reningen. Balanseringen har effekt även på andra aspekter som påverkas av reningen; psykiskt, känslomässigt och spirituellt, då allt hänger ihop.

Mat som hjälper
– Färska ekologiska grönsaker; korsblommiga såsom broccoli (speciellt
broccoli groddar), grönkål, brysselkål, vit/rödkål, rödbetor, gurka, morot
– Färsk Frukt och bär; blåbär, tranbär, plommon, äpplen, citrus, grapefruit,
kiwi (undvik torkad och söt frukt)
– Groddar (se tidigare inlägg)
– Mikrogrönt (se tidigare inlägg)
– Färskpressad juice (mycket grönt, undvik söt frukt om du har candida
obalans)
– Kryddor; gurkmeja, ingefära, kryddnejlika, cayenne
– Örter; Ginkgo Biloba

Tips! Ät gärna mindre måltider och sluta ät när du fortfarande är lite hungrig.

Mat som bör undvikas
– Vetemjöl (och mjöl som innehåller gluten – ofta allergiframkallande)
– Mjölkprodukter (laktos – ofta allergiframkallande)
– Konventionellt odlade frukt och grönt (använder syntetiska kemikalier)
– Drycker som innehåller koffein
– Alkohol (omvandlas till socker i kroppen)
– Majs (hög sockerhalt och oftast konventionellt odlade)
– Soja produkter (kan var hormonstörande)
– Raffinerat vitt Socker (beroendeframkallande och mycket hälsofarligt!)
– Processad – raffinerad snabbmat (snabba kolhydrater=socker)
– Processade oljor; solrosolja, rapsolja etc.
– Processat och ej ekologiskt kött

Andra hjälpmedel
– Probiotika (syrade grönsaker; sauerkraut, kim-chi)
– Selen
– Quercetin
– Liposomalt Glutation
– Rörelse och motion – yoga / chi-gong
– Svettning – genom fysisk aktivitet eller sauna (infraröd extra effektivt)
– Sol-bad (producerar D-vitamin)
– Fasta (flera olika varianter – se ”Sannas fastebok”)
– Lavemang och tarmsköljning
– Torrborstning av huden
– Skriva dagbok – reflektion
– God och tillräcklig sömn (8 timmar generellt)
– Undvik /skydda dig mot artificiell strålning speciellt under sömnen
– Sist men inte minst regelbunden Kvantum Biofeedback Balansering

Kickstarta din avgiftning
Om du vill komma igång snabbt och har problem med t ex förstoppning, kan en enkel tarmrening hjälpa till att återställa en hälsosam tarmrörelse. Denna metod rekommenderas av Dr. Sayer Ji (se boken Regenerate) och börjar med att undvika den mat som jag listat ovan.
Vill du sedan göra en lite mer avancerad återställning kan du följa en ”äpple och rent vatten monodiet” under 1 till 3 dagar.
Ät endast ekologiska äpplen och renat vatten som stimulerar ”autofagi”, kroppens sätt att rensa skadade celler och skapa rum för nya. Äpplen innehåller bl a pektin som hjälper avgiftning av tungmetaller och plantstamceller som kan vara speciellt bra för vår hälsa.
Ett annat tips är att starta din dag med ett glas färskpressad citron i ett glas renat, ljummet vatten. Du kan också lägga till lite riven, pressad ingefära och en gnutta cayenne peppar. Hjälper matsmältningen och cirkulation bl a. Vänta gärna minst 20 minuter innan du äter något annat.

: Avgiftningssymptom
Här hittar du en lista på symptom som kan förekomma under en avgiftning (hämtad från Hippocrates Wellness f d Institute). De är tecken på att din kropp faktiskt håller på att bli friskare och inte tvärtom. De toxiner som lämnar kroppen kunde annars i det långa loppet, ha orsakat mer allvarliga symptom som t ex njurproblem, blod- och hjärtsjukdom, artrit/artros, nervskador och cancer.
. . . . . . .
– Ökad känsla av uppblåsthet och gaser i magen
– Hudutslag
– Ökad törst
– Sug efter onyttig mat
– Snuva
– Huvudvärk
– Irritation
– Förstoppning
– Svårt att sova
– Nervositet
– Beläggning på tungan
– Trötthet
– Värk och smärta
– Feber
– Känna sig svag
– Diarré
– Illamående
– Förkylningssymptom
– Dålig andedräkt
-Yrsel
– Ökad frekvens av urinering
– Mardrömmar
– Förminskad matlust

Jag hoppas nu att dessa artiklar har inspirerat och hjälpt dig att komma igång och förstå reningens betydelse! Det är ett livsviktigt val och lägger grunden till ett långt, harmonisk och hälsosamt liv!

Lev Väl och Hela ditt Liv!

Annika

*Detta är generell information och är inte till för att diagnostisera, behandla eller läka. Konsultera alltid med din läkare vid allvarlig sjukdom.

Källor och inspiration

GreenMedInfo.com – Regenerate – Sayer Ji MD – Vetenskapen bakom Naturligt Helande – Hälsolexikon och informativa artiklar

Hippocrates Wellness – hälsoprogram, utbildning och konsultationer

Skeppsgården Livingfood – hälsoprogram och utbildning

Dela gärna inlägget